Tips&Tricks

Zó vouw je de perfecte verse loempia

Hou jij ook zo van Vietnamese loempia’s maar is het rollen hiervan nog een uitdaging? Met onze tips rol jij straks loempia’s als een professional!

Stap 1
Dompel het rijstvel kort (2-5 sec.) onder in lauwwarm water. Gebruik nooit kokend water, dan valt je rijstvel uit elkaar.

Stap 2
Spreid het rijstvel uit op een platte, gladde ondergrond, zoals een bord of snijplank.

Stap 3
Let er bij de keuze van je ingrediënten op dat deze zachte rondingen/uiteinden hebben, zodat deze niet door de rijstvellen heen prikken.

Stap 4
Leg de ingrediënten horizontaal voor je neer op het rijstvel. Begin op ongeveer 3 centimeter vanaf de rand aan de onderkant van het vel, en laat ook aan de zijkanten ongeveer 3 centimeter van het rijstvel leeg. Let er op dat je niet te veel vulling op de rijstvellen legt. Hoe voller de rol, hoe moeilijker het wordt om hem dicht te rollen. Bedek het rijstvel tot ongeveer de helft met ingrediënten.

Stap 5
Rol de loempia van je af. Trek zachtjes aan het rijstvel terwijl je met je vingertoppen de vulling goed naar binnen duwt.

Stap 6
Zodra de vulling bedekt is vouw je de zijkanten naar binnen. Zo zijn de zijkanten mooi gesloten en valt de vulling er niet uit.

Stap 8
Trek het overgebleven stuk rijstvel goed strak en rol de loempia door naar voren zodat je een stevig rolletje krijgt. Gebruik weer je vingertoppen om de vulling goed naar binnen te duwen.
Klaar!

Bewaar de rolletjes in de koelkast (eventueel besprenkeld met wat (sesam)olie zodat ze makkelijker loslaten) totdat je ze serveert. Snij de rolletjes vlak voor het serveren open.

Nu je weet hoe je de perfecte loempia’s rolt, is het tijd om die vaardigheden op de proef te stellen.

Probeer ons recept voor verse loempia’s met groene curry dip eens, heerlijke vegetarische Vietnamese loempia’s met een pittige dipsaus